Изпращане на багаж от Шотландия до България

Тук ще намерите подробна информация за това как да изпратите Вашата пратка използвайки нашите услуги, както и ценоразпис на транспортирането на по-нестандартни товари, плюс нашия калкулатор за изчисляване на услуги.

 

Има няколко важни неща, които трябва да знаете: 

 • На този етап нашата фирма изпълнява 2 курса към България в месец (средата и края на месеца). Ако обаче има достатъчно заявки тези курсове, може да бъдат дори 4. 

 • Когато изпращате багаж от Шотландия към България, има възможност да съберем багажа от посочен от Вас адрес (това е включено в цената) или Вие да доставите багажа в нашият офис. Местоположението на офиса ни може да намерите тук.

 • Важно е да се отбележе, че има разлика в цената, когато сте заявили багаж за събиране от адрес, който се намира в по-далечни от нашият офис градове (пример - Единбург). Тези цени са отразени в ценоразписа.

 • Сега приемаме и пратки от ферми и населени места около големите градове в Шотландия, за повече информация се свържете с нас.

 • Моля уверете се, че багажът, който изпращате е опакован съгласно нашите съвети, за да бъде транспортиран безопасно. Също се уверете, че пратката Ви не съдържа някои от изброените забранени предмети.

 • При приемане на багажа, ще трябва да попълните бланка наречена "Заявка за Международен транспорт". След като бъде попълнена, ще Ви бъде дадено копие, което да задържите. Попълваики тези бланки, нашите клиенти декларират, че са запознати с нашите условия. 

 • След това ще Ви бъде издаден уникален идентификационен номер на пратката, с който номер получателят ще може да вземе/получи Вашата пратка. С този номер може да проследите Вашата пратка в сайта на Спиди (https://www.speedy.bg/bg/track-shipment)

 • По желание може да застраховате Вашата пратката

 • След като пратката Ви бъде натоварена, тя ще бъде откарана със следващия курс до Лондон, където наши колеги ще обработят пратката и ще я натоварят за следващия курс към България (съчетаваме нашите курсове с тези на колегите, така че ако изпратите Ваша пратка ден преди ние да потеглим към Лондон, то Вашата пратка ще пристигне в България, между 10 и 15 работни дни, които не включват и национални празници)

 • Цената на пратката ще варира, ако изпращате Вашия багаж до 1-ва или 2-ра зона градове в България (погледнете по-надолу на тази страница, за да видите кои населени места се включват в тези зони).

 • Вашата пратка може да бъде доставена до определен от Вас адрес, на малко по-висока цена (погледнете ценоразписа по-долу на тази страница) или да бъде получена лично от получателя в някои от нашите офиси или офиси на Спиди в България (адреси и контакти на нашите офиси и тези на Спиди в България може да намерите тук).

 • При пристигане на Вашата пратка в най-близкият офис, получателят ще получи предизвестие под формата на СМС или телефонно обаждане, че пратката е готова да бъде взета от наши или офиси на Спиди.

Цени сметнати на килограм, доставени до 1-ва Зона:

ВАЖНО: 

 • В населени места, в които ние, както и Спиди нямат офиси (2-ра зона), пратките се доставят само до адрес, като това е отразено в цената.

 • Заявки до 1-ва зона, могат да бъдат доставени до адрес срещу допълнително заплащане от £0.20/кг. или бъдат взети от нашите офиси или тези на Спиди. 

 • Нашите офиси се намират в градовете София, Пловдив, Карлово. В тези градове, в които имаме офиси, Вашите пратки ще се доставят в тях.

 • Всички други пратки ще се доставят в офиси на Спиди.

 • Пратки приемаме и от населените места около долупосочените големи градове, както и ферми.

 • Ако пратката Ви се намира в населено място, което не покриваме, трябва да се плати такса за взимане от адрес, която се определя по взаимно съгласие. 

  За пратки от 0 до 10 килограма цената е £20/£22/£25 (в зависимост от мястото от което се взима багажът), като след 10 килограма цената се таксува по съответната тарифа на килограм. За по-гореми товари има и отстъпки. По желание на клиента, пратката може да бъде доставена до адрес, срещу £0.30/кг.

   

 Цени от различните градове в Шотландия:

 

Арброт, Дънди, Перт и техните околности - £2.00-2.20/кг. 

Единбург, Глазгоу, Стирлинг Киркалди, Монтроус, Сейн Андюс, Гленротис, Блеъргалри, Дънфермлин и техните околности- £2.20-2.40/кг.
 
Абърдийн и неговите околности -
£2.50-2.70/кг.

Ако не сте сигурни дали покриваме населено място, в което се намирате, молим да се свържете с нас. 

      
 

Населени места включени в 1-ва зона:

 

Айтос, Аксаково, Асеновград, Балчик, Банско, Белене, Белица, Белослав, Берковица, Благоевград, Ботевград, Бургас, Бяла, Бяла Слатина, Варна, Велинград, Велико Търново, Видин, Враца, Вършец, Габрово, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Димитровград, Добрич, Дряново, Дулово, Дупница, Елин Пелин,  Елхово,  Етрополе, Исперих, Каблешково, Каварна, Казанлък, Карлово, Карнобат, Козлодуй, Кубрат, Кърджали, Кюстендил, Левски, Ловеч, Лом, Луковит, Мездра, Монтана, Момчилград , Несебър, Нова Загора, Нови Пазар, Павликени, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Перущица, Петрич, Пещера , Пирдоп, Плевен, Пловди, Попово, Поморие, Приморско, Провадия, Раднево, Радомир, Разград, Разлог, Раковски, Русе, Самоков, Сандански, Сатовча, Свети Влас, Свиленград, Свищов, Севлиево, Силистра, Сливен, Симитли, Смолян, София, Стамболийски, Стара Загора, Съединение, Тетевен, Троян, Трявна, Тутракан, Търговище, Харманли, Хасково, Хисаря, Хърлец, Царево, Чепеларе, Черевен Бряг, Чирпан, Шумен, Якоруда, Ямбол.

ДОЛУПОСОЧЕНИТЕ АРТИКУЛИ ЩЕ СЕ ДОСТАВЯТ САМО ДО НАСЕЛЕНИ МЕСТА, В КОИТО ИМА НАШ ИЛИ ОФИС НА СПИДИ. ТЕЗИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА СА ОПИСАНИ ПО-ДОЛУ НА ТАЗИ СТРАНИЦА.

 

Пистов Мотор .................... по договаряне
Кросов Мотор ..................... по договаряне
Скутер .................................. по договаряне

Броня за кола ..................... по договаряне
Фотьойл .............................. по договаряне

Рамка на легло................... по договаряне
Диван 2-ка ........................... по договаряне

Диван 3-ка ........................... по договаряне

Въдица ................................. по договаряне
Сноуборд ............................. по договаряне
Ски ........................................ по договаряне

Китара ................................. по договаряне

   Матрак ............................... по договаряне

 

 

Цени на нестандартни пратки:
Други обемни заявки за багаж:

Леки, но обемни пратки не се измерват по тежест, а по обем по долупосочената схема:

 

За обемисти, но леки пратки цената се изчислява като се умножи Ширината Х Височината Х Дълбочината, като полученото се разделя на 6000

(Ш х В х Д :6000).

 

Използвайте нашият калкулатор, за Ваше удобство (по-долу на тази страница).

 

Полученото число се умножава по определена цена (в зависимост от мястото, от което е заявена пратката, както и дали тя ще бъде доставена до първа или втора зона) и по този начин се получава крайната цена за изпращането на желания от вас предмет. 

Ако не сте сигурни дали пратката, която искате да изпратите се класифицира като лека, но обемна, Ви молим да се свържете с нас, за да се опитаме да Ви помогнем. 

Мислите да изпратите много обемисти предмети? Отново молим да се свържете с нас, за да Ви изготвим оферта. 

 

ВАЖНО: 

 • 2-ра зона населени места са всички населени места, които не са описани в 1-ва зона.

 • Тъй като нямаме офиси във 2-ра зона населени места, всички пратки се изпращат до адрес на долупосочените цени. 

 • Пратки приемаме и от населените места около долупосочените големи градове. Както и други градове.

 

За пратки от 0 до 10 килограма цената е £22/£24/£27 (в зависимост от мястото от което се взима багажът), като след 10 килограма цената се таксува по съответната тарифа на килограм. За по-гореми товари има и отстъпки.

 


Цени от различните градове в Шотландия:

 

Арброт, Дънди, Перт и техните околности - £2.20/кг. 

Единбург, Глазгоу, Стирлинг Киркалди, Монтроус, Сейн Андюс, Гленротис, Блеъргалри, Дънфермлин и техните околности - £2.40/кг.
 
Абърдийн и околностите -
£2.70/кг.

 

Доставка до градове от 2-ра зона:
 

КАЛКУЛАТОР ЗА ОБЕМНО ТЕГЛО