Информация за забранени предмети и вещи 

 

Информация за забранени вещи и предмети може да намерите на тази страница. 

Важно е да знаете, че колетите, които пращате през нас, подлежат на проверка в съответния офис - ако пратката е от България, то централният ни офис в Карлово ще направи проверката. Същото важи, ако пратката Ви пътува от Шотландия към България, то офисът ни в Лондон ще извърши тази проверка. При наличието на вещи от списъка със забранени такива, то тези предмети ще бъдат конфискувани и унищожени, а получатлят глобен. 

 

Предмети забранени за пращане са както следва:

 

алкохол, цигари, краткотрайни хранителни продукти, наркотични, упойващи и отровни вещества; оръжие, взривни, запалителни или други опасни вещества или предмети; движими паметници на културата, за които няма издадено разрешение или сертификат; недекларирани монети, банкноти, парични знаци, платина, злато, сребро, обработени или необработени скъпоценни камъни и други ценни предмети.

За изпращане не се приемат и краткотрайни хранителни продукти, тъй като транспортните ни средства нямат хладилна система. Ако все пак такива са изпратени, без знанието на превозвача, отговорноста остава изцяло Ваша.
 

Важно е да знаете, че при попълване на бланка за заявка на транспорт, изпращача декларира, че гореспоменатите забранени предмети, вещи и храни не част от заявената пратка. За това Ви молим да се запознаете добре с нашите условия, за да избегнете възможна наказателна отговорност. 
 

Форма за контакт

Свържете се с нас ако имате въпроси!

Моля оставете вашите впечатления!

​© 2015  Scotland to Bulgaria.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now