Форма за контакт

Свържете се с нас ако имате въпроси!

Моля оставете вашите впечатления!

​© 2015  Scotland to Bulgaria.

Изпращане на багаж от България до Шотландия

На този етап изпращането на пратки от България до Шотландия е преустановено, за да се изяснят детайлите по тази процедура.

Моля следете нашата фейсбук страница или уеб сайт, за да сте в течение с нововъведенията.

 

Тук ще намерите подробна информация за това как да изпратите Вашата пратка с нашите услуги, както и ценоразпис на транспортирането на по-нестандартни товари, плюс калкулатор за пресмятане на услугата. 

 

Има няколко важни неща, които трябва да знаете: 

 • Курсове от България за Шотландия се проведжат всеки Понеделник!

 • Цените на пратките варират според това дали се изпращат на адрес или до офис в Шотландия, както и от зоната, от която багажът се изпраща. Тези разлики са отразени малко по-долу на тази страница. 

 • Важно е да знаете, че заплащането на пратките става само за сметка на получателя.

 • За да изпратите Вашата пратка в Шотландия е нужно, първо да се свържете с нас, на нашата електронна поща (scotlandtobulgaria@mail.bg), фейсбук страница, или формулярът за връзка по-долу на тази страница и да оставите телефонен номер за връзка на изпращача, както и име и населено място, от където ще пътува Вашата пратка. Така нашите колеги от България, ще се свържат директно с изпращача, за да уредят взимането/приемането на пратката. 

 • След като нашите партнъори са се свързали с Вас изпращането става или чрез градовете, в които имаме офиси (София, Пловдив, Карлово) или чрез офисите на куриерска фирма Спиди.

 • След това ще Ви бъде издаден уникален идентификационен номер на пратката, с който номер получателят ще може да вземе/получи Вашата пратка. Този номер служи и за проследяване на пратката. Молим Ви да пазите този номер.

 • Пратаката Ви ще бъде натоварена на следващия възможен курс към Лондон, от където тя ще бъде разпределена към Шотландия.

 • Същата е и процедурата, когато изпращате Вашият багаж от населено място, в което няма наш или офис на Спиди. Тогава колета бива взет от колегите от Спиди и насочен към офисът ни в Карлово, където пратката ще бъде обработена и насочена с първия възможен курс към Шотландия. 

 • Моля уверете се, че багажът, който изпращате е опакован съгласно нашите съвети, за да бъде транспортиран безопасно. Също така се уверете, че пратката не съдържа някои от изброените забранени вещи

 • По желание може да застраховате Вашата пратка.

 • Следващата спирка на Вашата пратка е Лондон, от където ние ще поемем Вашите пратки към финалната им дестинация (съчетаваме нашите курсове с тези на колегите, така че ако изпратите Ваша пратка ден преди ние да заминем за Лондон, то вашата пратка ще престигне в Шотландия, между 10 и 15 работни дни, които също не включват и национални празници).

 • При пристигане на Вашата пратка в офиса ни в Шотландия, получателят ще получи предизвестие под формата на СМС или телефонно обаждане, за да се уточни час на доставка. 

 • Пратка може да бъде доставена и до адреси в околните населени места и ферми на големите градове в Шотландия.

Цени за изпращане на багаж от България (градове 1-ва зона):

Изпращането на багаж се прави през нашите или офисите на Спиди в България, които може да намерите тук. 

 

Пратки доставяме и до населените места около долупосочените големи градове, както и други градове. Ако не сте сигурни, дали доставяме пратки до Вашото населено място, молим да се свържете с нас.

Допълнителна такса може да бъде добавена към крайната стойност на пратката, ако тя се изпрати до населено място в Шотландия, което е извън нашия обсег. 

 

За пратки от 0 до 10 килограма цената е £15/£18, като след 10 килограма цената се таксува по съответната тарифа на килограм.

 

Цена за изпращане на багаж от България (градове 1-ва зона) към Шотландия, до Дънди, Перт, Арброт, Глазгоу, Единбург , Стирлинг, Монтроус, Киркалди, Сейнт Андрюс, Дъмфермлин, Блеъргаури, Гленротис и техните околности е £1.50/кг.

 

Цена за изпращане на багаж до адрес в Абръдийн и околностите е £1.80/кг. 

 

Населени места включени в 1-ва зона:

 

Айтос, Аксаково, Асеновград, Балчик, Банско, Белене, Белица, Белослав, Берковица, Благоевград, Ботевград, Бургас, Бяла, Бяла Слатина, Варна, Велинград, Велико Търново, Видин, Враца, Вършец, Габрово, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Димитровград, Добрич, Дряново, Дулово, Дупница, Елин Пелин,  Елхово,  Етрополе, Исперих, Каблешково, Каварна, Казанлък, Карлово, Карнобат, Козлодуй, Кубрат, Кърджали, Кюстендил, Левски, Ловеч, Лом, Луковит, Мездра, Монтана, Момчилград , Несебър, Нова Загора, Нови Пазар, Павликени, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Перущица, Петрич, Пещера , Пирдоп, Плевен, Пловди, Попово, Поморие, Приморско, Провадия, Раднево, Радомир, Разград, Разлог, Раковски, Русе, Самоков, Сандански, Сатовча, Свети Влас, Свиленград, Свищов, Севлиево, Силистра, Сливен, Симитли, Смолян, София, Стамболийски, Стара Загора, Съединение, Тетевен, Троян, Трявна, Тутракан, Търговище, Харманли, Хасково, Хисаря, Хърлец, Царево, Чепеларе, Черевен Бряг, Чирпан, Шумен, Якоруда, Ямбол.

 

 

 

Ако изпращате такъв тип пратки, но се намирате във 2-ра зона, то трябва да използвате услугите на нашите колеги от Спиди. По Вашо желание, те могат да вземат Вашата пратка от желан от Вас адрес - като тази услуга се заплаща допълнително на колегите ни от Спиди. 

 

Пистов Мотор ....................................  £300
Кросов Мотор ....................................  £240
Скутер ..................................................  £160
Колело ...................................................  £22

Детско Колело ....................................... £12

Броня за кола .......................................  £25
Фотъойл ................................................. £90
Диван 2-ка ..........................................  £140

Диван 3-ка ..........................................  £200

Въдица ..................................................  £12
Сноуборд ..............................................  £20
Ски .........................................................  £15

  Китара .................................................... £12
  Матрак.................................................... £40

 

Цени на нестандартни пратки
от 1-ва и 2-ра зона: 
Други обемни заявки за багаж:

Ако изпращате такъв тип пратки, но се намирате във 2-ра зона, то трябва използвате услугите на нашите колеги от Спиди. По Вашо желание те могат да вземат Вашата пратка от желан от Вас адрес - като тази услуга се заплаща допълнително на колегите от Спиди. 

 

Други обемни заявки за багаж (например гардероб, хладилник, т.н.) не се измерват по тежест, а по обем по долупосочената схема:

 

За обемисти, но леки пратки, цената се изчислява като се умножи Ширината Х Височината Х Дълбочината, като полученото се разделя на 6000

(Ш х В х Д :6000).

 

Полученото число се умножава по съответната тарифа (в зависимост от мястото, от което е заявена пратката), като по този начин се получава крайната цена за изпращането на желания от Вас предмет.

Ако не сте сигурни дали пратката, която искате да изпратите се класифицира като лека, но обемна, Ви молим да се свържете с нас, за да се опитаме да Ви помогнем. 

Мислите да изпратите много обемисти предмети? Отново молим да се свържете с нас, за да Ви изготвим оферта.  

 

Ако нямате офис наблизо и сте извън 1-ва зона, може да използвате услугите на нашите колеги от Спиди. По Вашо желание те могат да вземат Вашата пратка от желан от Вас адрес - като тази услуга се заплаща допълнително на колегите от Спиди. 

 

За пратки от 0 до 10 килограма цената е £15/£18, като след 10 килограма цената се таксува по съответната тарифа на килограм.

 

Цена за изпращане на багаж от България (населени места 2-ва зона) към Шотландия, до адрес в Дънди, Перт, Арброт, Глазгоу, Единбург, Стирлинг, Монтроус, Киркалди, Сейнт Андрюс, Дъмфермлин, Блеъргаури, Гленротис и техните околности  е £1.50/кг.

 

Цена за изпращане на багаж до адрес в Абръдийн и околностите е £1.80/кг. 

Доставка от градове 2-ра зона:

КАЛКУЛАТОР ЗА ОБЕМНО ТЕГЛО

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now